Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Befőzés - Aszalás, szárítás képes leírás - Befőzés - tartósítás, savanyítás.tlap.hu
részletek »

Befőzés - Aszalás, szárítás - Befőzés - tartósítás, savanyítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: befozes.tlap.hu » Befőzés - Aszalás, szárítás
Keresés
Találatok száma - 3 db
Amit az aszalásról tudni kell

Amit az aszalásról tudni kell

Ha a tartósító technikák közül az aszalást választod, érdemes ezt a weboldalt átolvasni. Sok hasznos tanácsot találsz gyakorlatilag reklámmentesen ezen az oldalon az aszalás technológiájára, persze házi kivitelben.

Aszalt gyümölcs házilag

Aszalt gyümölcs házilag

Itt az őszi gyümölcsszezon - most készíts egészséges nassolnivalót télire! Segítünk a házi aszalás fortélyainak elsajátításában. A datolyát, fügét, mazsolát, áfonyát a legjobb készen megvásárolni, de a szilva, az alma és a barack aszalásával érdemes otthon is próbálkozni. Olcsóbb, ráadásul az alkotás öröme is hozzájárul a téli édességek finom ízéhez. Ha mogyorót, diót, mandulát keversz hozzá, máris kész a diákcsemege. Ajándéknak is kiváló!

Gyümölcsök aszalása

Gyümölcsök aszalása

Az aszalás a legrégibb tartósítási mód. Nem kell hozzá különleges fölszerelés, csak napfény vagy meleg. Az így konzervált zöldség- és gyümölcsféle kis helyen elfér, szükség szerint használhatunk belőle, kevésbé romlik, mint a befőtt. Ahol a kertben megterem a különféle zöldség, gyümölcs és a napi fogyasztáson felül még marad is, érdemes akármilyen kis mennyiséget is megaszalni, télen majd jó hasznát vesszük.

Tuti menü