Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Befőzés - befőtt képes leírás - Befőzés - tartósítás, savanyítás.tlap.hu
részletek »

Befőzés - befőtt - Befőzés - tartósítás, savanyítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: befozes.tlap.hu » Befőzés - befőtt
Keresés
Találatok száma - 11 db
5 különleges házi befőtt

5 különleges házi befőtt

Emlékszel még, milyen finomak voltak a nagyi befőttjei? Te se maradj le tőle, hiszen nem is olyan nagy ördöngösség a befőzés! Fakanálra fel! Csipkebogyó befőtt Bodzabefőtt Áfonyabefőtt Csere sznyebefőtt Körtebefőtt

Almás-szilvás-mustos befőtt

Almás-szilvás-mustos befőtt

A mustot felforraljuk a cukorral és a fűszerekkel. Ha már jól forr, beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott almát, és félbevágott, kimagozott szilvát. 2-3 percig főzzük - amíg a leve halvány rózsaszín lesz -, azután levesszük a tűzről, és a gyümölcsöt a levével együtt jól kimosott befőttesüvegekbe töltjük. A befőttek tetejére egy-egy csipet tartósítószert teszünk, majd az üvegeket lezárjuk. Egy nagyobb fazékba állítva 10-12 percig gőzöljük, azután a vízben hagyjuk kihűlni...

Befőttek, kompótok, savanyúság receptek

Befőttek, kompótok, savanyúság receptek

Ha beteg embernek akarunk kedveskedni, vagy valami csemegét szeretnénk enni, mindjárt a befőttek jutnak eszünkbe. Befőttek, kompótok, savanyúság receptek gyűjteménye! Rengeteg befőtt recept. Kompót recept, savanyúságok készítése! Több száz recept, tartósított ételek!Ünnepi és mindennapjaink asztalára.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Befőzés Tartósítás Blog

Befőzés Tartósítás Blog

Unod már a gyári gumi ízeket? Ha igen akkor látogass el hozzánk és tanulj meg saját kezűleg befőzni. Válogass a nálunk fellelhető receptekből. Oldalunkon megpróbáltunk hagyományos recepteket felsorolni és mindezeket hagyományos módon elkészíteni. Recept kínálatunk folyamatosan bővül.

Befőzés tartósítószer nélkül

Befőzés tartósítószer nélkül

Baracklekvár tartósítószer nélkül? A kisvideón maga a háziasszony árulja el nekünk a nem is olyan bonyolult trükköt. Marika a szalicilt nem a hagyományos helyre teszi...Mivel a friss gyümölcsök csak rövid ideig tárolhatók, különböző eljárásokhoz kell folyamodnunk, hogy hosszabb időn keresztül is élvezhessük kertünk terményeit. Az illatos gyümölcsöket rothadásserkentő mikroorganizmusok, erjedésserkentő baktériumok és penészgombák támadják meg, amelyek ellen különböző fizikai és kémiai tartósítási módokkal védekezhetünk. Nézzük át a mesterséges tartósítószerek nélküli konzerválás módjait:

Hirdetés
Fokhagymával töltött ecetes szilva

Fokhagymával töltött ecetes szilva

A szilvát megmossuk, megszárítjuk, a szár felőli oldalán kinyomjuk belőle a magot, vigyázva, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. A lyukakba egy-egy gerezd fokhagymát dugunk. Az így megtöltött szilvákat jól kimosott üvegekbe tesszük. Az ecetet fél liter vízzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a korianderrel felforraljuk, majd az üvegben várakozó szilvára öntjük. A tetejére egy csipet tartósítószert teszünk, azután az üvegeket lezárjuk, és szárazgőzbe tesszük...

Fotós befőtt receptek

Fotós befőtt receptek

Mutasd meg mit tudsz a konyhában! Nemzetek konyhája, hazai ízek, diabetikus ételek. Házi receptek gyűjteménye fotókkal és részletes leírásokkal...Rumos meggy - Ajánlom figyelmébe ezt a receptet mindazoknak, akik a befőzésre úgy néznek, mint a konyhaművészetek alkímiájára. Valóban külön tudomány a jó befőtt elkészítése, és sokszor hosszadalmas és bonyolult is - ez a recept viszont annyira egyszerű, hogy elkészítése nem jelenthet semmiféle nehézséget. Úgy is nevezhetnénk, hogy ez az elsős tananyag a befőző-iskolában.

Körtebefőtt

Körtebefőtt

A körte befőzésére a muskotály- vagy a citromkörte a legjobb. Meghámozzuk a gyümölcsöt és egészben vagy félbevágva azonnal citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A vizet leöntjük róla, leöblítjük, üvegekbe rakva ráöntjük a szirupot, hogy ellepje. Lekötözzük az üvegek száját, a két ceofánréteg közé borsónyi tartósítószert teszünk, és a víz forrásától számított 10 percig takaréklángon gőzöljük.

Nyári ízek télire - Rabul ejtett nyár

Nyári ízek télire - Rabul ejtett nyár

Finom házi lekvárok, dzsemek, befőttek és pikáns zselés ínyencségek: ízük felülmúlhatatlan. Nemcsak azért, mert az általunk gondosan válogatott gyümölcsök felhasználásával készülnek, hanem azért is, mert saját kezünk munkája és a nyár íze érződik minden falatban. Elkészítésükhöz nincs másra szükségünk, csak megfelelő alapanyagokra, egy jó receptre és néhány biztos tippre. Narancsos sárgabarackdzsem Mazsolás almabefőtt Fügelekvár Aszalt gyümölcs Körte körtepálinkában Szilvareszter

Hirdetés
Paradicsomlé télire

Paradicsomlé télire

Ez egy 'könnyű' paradicsom befőzési recept, ráadásul nem kell főzni. A megmosott, nyers paradicsomot ledaráljuk, átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a szalicilt. Jól elkeverjük, 1-2 órát állni hagyjuk, közben megkavargatjuk. Ezután üvegekbe öntjük és azokat légmentesen lezárjuk. Tipp: Egy kis őrölt fekete borssal és/vagy bazsalikommal, oregánóval és sóval megbolondíthatjuk!

Spagettiszósz befőzése télire

Spagettiszósz befőzése télire

Ha lecsót el lehet tenni télire, akkor ugyanezt meg lehet-e tenni a spagettiszósszal. Ezen töprengett kollégánk, majd nekiállt, és végül kamrába pakolt néhány üveggel. Itt a Borsán nem folytatunk elszánt hadjáratot a boltban vásárolható kész vagy félkész termékek ellen, nem agitálunk bio-élelmiszerek fogyasztására, de mindannyian hiszünk a házi kosztban. Semelyikünk sem gondolja, hogy napi tíz óra munka után nem célszerűbb a közért polcáról leemelni az előre gyártott spagettimártást, és abból készíteni a lakótársaknak gyors vacsorát. A bolti majonéz ellen sem hadakozunk, annak ellenére, hogy tisztában vagyunk vele, a frissen, házilag készült változat kifejezetten finomabb, és akinek nincs problémája a leveskockával, azt sem akarjuk rábeszélni alaplé készítésére. Egyszerűen arról van szó, hogy tombolnak a piacok, és abban gondolkodunk folyamatosan, hogy mi mindent lehetne és hogyan megőrizni, és elrakni télire. Készítettünk már lekvárt, megkezdtük a fagyasztó betöltését, de rámolnánk még ezt azt a kamrapolcra.

Tuti menü