Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Befőzés - Receptek képes leírás - Befőzés - tartósítás, savanyítás.tlap.hu
részletek »

Befőzés - Receptek - Befőzés - tartósítás, savanyítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: befozes.tlap.hu » Befőzés - Receptek
Keresés
Találatok száma - 11 db
3 almás kedvenc recept

3 almás kedvenc recept

Bár nem csak három almás kedvencünk van, de ezek kiemelkednek a sorból. Szeretjük, mert különleges, egyedi, és könnyű elkészíteni! Most megkönnyítjük a dolgod, mert 3 nagyszerű receptet kínálunk számodra. Almafelfújt - Mézes diós sült alma - Tarte tatin

A legegyszerűbb és legfinomabb almás receptek

A legegyszerűbb és legfinomabb almás receptek

Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, bár mindenképpen csak a teljesen épeket tároljuk. A benne található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, ballasztanyagok igen jótékonyan hatnak a szervezetre. Bélfertőtlenítő: elpusztítja a baktériumokat, csökkenti a gyulladást. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el. Hasmenés elleni is szer: a reszelt almát kicsit állni hagyjuk, hogy megbarnuljon, és úgy fogyasztjuk. Immunerősítő: erősíti a szervezet ellenálló képességét. Általános erősítő: sok benne a C-vitamin és a vas. Koleszterin-szabályozó: segít leépíteni a "rossz" koleszterint, és javítja a "jó" termelődését. Mindennap együnk meg 1-2 almát, csomagoljuk iskolás gyermekeink tízóraijához is! A többiből pedig receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el. Almás falatok Szárított alma Aszalt alma télire Almakrémleves Berlini máj Alma pongyolában Ráksaláta ínyenceknek Káposztasaláta almával Almasaláta Joghurtos almakrém tejszínnel Almás piskóta Almatorta Alma-trükkök

A legvonzóbb epres desszert

A legvonzóbb epres desszert

Itt az eper szezon! Tedd a tavasz legcsodásabb gyümölcsének élményét felejthetetlenné ezzel a túrós eperkehellyel. Próbáld ki receptünket! Az eprekről távolítsd el a szárakat, és mosd meg őket óvatosan, folyó víz alatt. Hagyd lecsöpögni az epreket, majd tegyél félre 6-7 darabot, a többit pedig vágd félbe és szórd meg 2 evőkanál cukorral. Forgasd össze, majd letakarva hagyd állni negyed órát. Közben a túrót keverd el a tojás sárgájával, a másik 2 kanál cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. Fogj négy szép üvegpoharat vagy desszertes kelyhet, és rétegezd egymásra a krémet és az epret.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Az 5 legjobb recept cseresznyéből

Az 5 legjobb recept cseresznyéből

A gyakran csak az istenek eledeleként emlegetett cseresznye ókori dicsfénye napjainkban sem halványult el: a piros, zamatos gyümölcs méltán nélkülözhetetlen alapanyaga - még ha csak néhány hét erejéig is - a nyár elejei ételeknek. Cseresznyéből sokféle ínyencséget készíthetsz. Lehet, gyümölcssaláta alkotórésze, tésztaféléket tölthetsz vagy süteményeket ízesíthetsz vele, kompótot készíthetsz belőle, befőttnek vagy lekvárként tartósíthatod. Igen finom csemege a kandírozott cseresznye, mag nélkül aszalva a mazsolát is helyettesítheti. Cukorban sűrűre főzve az arab világban is közismert desszert. Boros cseresznyeleves citromhabos galuskával Sült hús cseresznyés vöröskáposztával Cseresznyés sztrapacska Cseresznyés pite fahéjjal Cseresznyés szelet

Befőtt variációk a Jólkifőztem oldalról

Befőtt variációk a Jólkifőztem oldalról

Válogatott befőtt receptek a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Készítsd el otthon te is saját befőttedet, meglátod nem is olyan nehéz. Felejtsd el a boltban kaphatókat, és hozd össze saját kezűleg. Észre fogod venni, hogy nincs is nagyobb elismerés annál, mikor látod, hogy a vendégeid jó ízűen kóstolnak bele a frissen kinyitott üvegbe. Az oldalon található receptek jól érthető módon, lépésről lépésre taglalják az elkészítés menetét. Ráadásul elrontani se tudod, hiszen a képekről meggyőződhetsz, hogy minden a legnagyobb rendben halad.

Hirdetés
Édes finomságok: az ezerarcú eper

Édes finomságok: az ezerarcú eper

A nyár egyik slágergyümölcse az eper. Azon túl, hogy önmagában is finom, még kalóriaszegény is, magas a víz- és rosttartalma, és sok C vitamint tartalmaz. De nem csak frissen fogyaszthatjuk, mivel az eper alkotóeleme lehet számtalan ételnek. Most összegyűjtöttünk néhány epres receptet, amivel változatossá teheted ezt a remek gyümölcsöt. Tejszínes eperkrémleves Házi eperfagyi Eperlekvár Epres ital

Gyümölcsös, színes desszertek

Gyümölcsös, színes desszertek

Szépséges desszertek piros gyümölcsökkel! Az Epres túrótorta, a Málnás túrókrémkehely és a Piros gyümölcskocsonya-desszert vaníliafagyival receptje. Epres túrótorta - Elkészítése: a tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, a por- és vaníliás cukorral és a csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet és a vízfürdő felett folyósra olvasztott csokoládét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és finoman hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon készre sütjük. A kisült tortalapot kihűtjük, és három részre vágjuk. A túrót kikeverjük a por- és vaníliás cukorral, a rummal és a citromlével. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a kevés vízben, kis lángon feloldott, langyos zselatint, majd az egészet beleforgatjuk a túrókrémbe. A tortaformába visszahelyezzük az első tortakarikát, a krém felét rákenjük, megszórjuk eperdarabokkal. Rátesszük a másik tortakarikát, és a maradék krémet rásimítjuk. Erre is rakunk tetszés szerint eperdarabokat, végül ráhelyezzük az utolsó tortalapot. Bevonjuk tejszínhabbal, és tetejét eperszemekkel díszítjük.

Lajos Mari konyhája - ízek, színek, illatok

Lajos Mari konyhája - ízek, színek, illatok

Lajos Mari hosszú évek alatt szerzett tapasztalataival segít eligazodni a befőzésben. Sok különleges receptet találunk az oldalon, gyönyörű fényképekkel, amelyek segítséget nyújtanak lépésről-lépésre az elkészítésben. Egészen különleges recepteket is kipróbálhatunk mint például a paradicsomlekvár vagy a narancslikőr, birsalmasajt. Érdekességeket és tanácsokat is kapunk a receptekhez. A kezdő- és a tapasztalt szakács is talál számára megfelelő receptet amit a gyönyörű fotók segítségével még könnyebben elkészíthetünk.

Málnaorgia - 6 recepttel

Málnaorgia - 6 recepttel

Nagyon törékeny, gyorsan megromlik, mégis... kevesen vannak, akik ne rajonganának ezért a mézédes, piros gyümölcsért. A legjobb frissen, mondjuk a reggeli müzlihez vagy csak úgy, uzsonnára egy kis tálkával, de süteményekbe is nagyon finom. Alacsony energiatartalmú, ráadásul sok C-, A- és B-vitamint tartalmaz, és rengeteg benne az antioxidáns, valamint a növényi rost. A népi gyógyászatban leveleit teának készítik, elsősorban ér és pórusösszehúzó, antibakterializáló hatása miatt. A legtöbb háziasszony málnaszörp és a málnalekvár formában őrzi meg a málnaaromát a hideg hónapokra. Állagát és ízét mélyhűtve is megőrzi. Levesként, édességekbe, de még salátákban is kitűnő. Málnás limonádé Egyszerű hideg málnaleves Kecskesajtos-málnás saláta Kakaós-mascarponés málnatorta Hideg túrógombóc málnaöntettel Joghurttorta málnával és mentával

Hirdetés
Meggymánia

Meggymánia

Egy, érik a meggy... kezdhetnénk akár ezzel, a mindenki által ismert mondóka első sorával is e heti receptajánlónkat. Hiszen bármerre is visz utunk, a kertekben, piacon, boltban, úton-útfélen ez a kis piros, vidám gyümölcs mosolyog vissza ránk. A meggyszezon kellős közepén járunk, ezért most érdemes jól belakmározni, sütni-főzni belőle. Ha pedig igazán élelmesek vagyunk, akkor be is spájzoljuk, hisz számtalan variációja létezik a meggyeltevésnek, s így télvíz idején is élvezhetjük majd ezen nyáreleji gyümölcs savanykás-édeskés ízét. Meggyleves egyszerűen Meggyszósz húsok mellé Meggyes pite Meggyszörp Meggylekvár dióval

Rita konyhája - éléskamra

Rita konyhája - éléskamra

Házi készítésű, tartósítószer mentes receptek. Klasszikus és különleges ízesítésű lekvárok receptjei például, amiket reform zselésítőkkel, esetenként diabetikus édesítőkkel ízesítek. A receptek mellett megtanulhatod a dunsztolás, gőzölés fortélyait is. Egészséges finom receptek az egész családnak. receptek, amikben megtanulhatja hogyan lehet egészséges gyümölcsszörpöket készíteni. Ezek a receptek mind mind a sajátjaim, magam és családom rendszeresen esszük az így készült ételeket. Ez mind garancia arra, hogy kipróbáltak, és bizonyítottak.

Tuti menü