Bár nem csak három almás kedvencünk van, de ezek kiemelkednek a sorból. Szeretjük, mert különleges, egyedi, és könnyű elkészíteni! Most megkönnyítjük a dolgod, mert 3 nagyszerű receptet kínálunk számodra. Almafelfújt - Mézes diós sült alma - Tarte tatin
Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, bár mindenképpen csak a teljesen épeket tároljuk. A benne található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, ballasztanyagok igen jótékonyan hatnak a szervezetre. Bélfertőtlenítő: elpusztítja a baktériumokat, csökkenti a gyulladást. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el. Hasmenés elleni is szer: a reszelt almát kicsit állni hagyjuk, hogy megbarnuljon, és úgy fogyasztjuk. Immunerősítő: erősíti a szervezet ellenálló képességét. Általános erősítő: sok benne a C-vitamin és a vas. Koleszterin-szabályozó: segít leépíteni a "rossz" koleszterint, és javítja a "jó" termelődését. Mindennap együnk meg 1-2 almát, csomagoljuk iskolás gyermekeink tízóraijához is! A többiből pedig receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el. Almás falatok Szárított alma Aszalt alma télire Almakrémleves Berlini máj Alma pongyolában Ráksaláta ínyenceknek Káposztasaláta almával Almasaláta Joghurtos almakrém tejszínnel Almás piskóta Almatorta Alma-trükkök
Itt az eper szezon! Tedd a tavasz legcsodásabb gyümölcsének élményét felejthetetlenné ezzel a túrós eperkehellyel. Próbáld ki receptünket! Az eprekről távolítsd el a szárakat, és mosd meg őket óvatosan, folyó víz alatt. Hagyd lecsöpögni az epreket, majd tegyél félre 6-7 darabot, a többit pedig vágd félbe és szórd meg 2 evőkanál cukorral. Forgasd össze, majd letakarva hagyd állni negyed órát. Közben a túrót keverd el a tojás sárgájával, a másik 2 kanál cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. Fogj négy szép üvegpoharat vagy desszertes kelyhet, és rétegezd egymásra a krémet és az epret.
A gyakran csak az istenek eledeleként emlegetett cseresznye ókori dicsfénye napjainkban sem halványult el: a piros, zamatos gyümölcs méltán nélkülözhetetlen alapanyaga - még ha csak néhány hét erejéig is - a nyár elejei ételeknek. Cseresznyéből sokféle ínyencséget készíthetsz. Lehet, gyümölcssaláta alkotórésze, tésztaféléket tölthetsz vagy süteményeket ízesíthetsz vele, kompótot készíthetsz belőle, befőttnek vagy lekvárként tartósíthatod. Igen finom csemege a kandírozott cseresznye, mag nélkül aszalva a mazsolát is helyettesítheti. Cukorban sűrűre főzve az arab világban is közismert desszert. Boros cseresznyeleves citromhabos galuskával Sült hús cseresznyés vöröskáposztával Cseresznyés sztrapacska Cseresznyés pite fahéjjal Cseresznyés szelet
Válogatott befőtt receptek a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Készítsd el otthon te is saját befőttedet, meglátod nem is olyan nehéz. Felejtsd el a boltban kaphatókat, és hozd össze saját kezűleg. Észre fogod venni, hogy nincs is nagyobb elismerés annál, mikor látod, hogy a vendégeid jó ízűen kóstolnak bele a frissen kinyitott üvegbe. Az oldalon található receptek jól érthető módon, lépésről lépésre taglalják az elkészítés menetét. Ráadásul elrontani se tudod, hiszen a képekről meggyőződhetsz, hogy minden a legnagyobb rendben halad.
A nyár egyik slágergyümölcse az eper. Azon túl, hogy önmagában is finom, még kalóriaszegény is, magas a víz- és rosttartalma, és sok C vitamint tartalmaz. De nem csak frissen fogyaszthatjuk, mivel az eper alkotóeleme lehet számtalan ételnek. Most összegyűjtöttünk néhány epres receptet, amivel változatossá teheted ezt a remek gyümölcsöt. Tejszínes eperkrémleves Házi eperfagyi Eperlekvár Epres ital
Szépséges desszertek piros gyümölcsökkel! Az Epres túrótorta, a Málnás túrókrémkehely és a Piros gyümölcskocsonya-desszert vaníliafagyival receptje. Epres túrótorta - Elkészítése: a tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, a por- és vaníliás cukorral és a csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet és a vízfürdő felett folyósra olvasztott csokoládét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és finoman hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon készre sütjük. A kisült tortalapot kihűtjük, és három részre vágjuk. A túrót kikeverjük a por- és vaníliás cukorral, a rummal és a citromlével. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a kevés vízben, kis lángon feloldott, langyos zselatint, majd az egészet beleforgatjuk a túrókrémbe. A tortaformába visszahelyezzük az első tortakarikát, a krém felét rákenjük, megszórjuk eperdarabokkal. Rátesszük a másik tortakarikát, és a maradék krémet rásimítjuk. Erre is rakunk tetszés szerint eperdarabokat, végül ráhelyezzük az utolsó tortalapot. Bevonjuk tejszínhabbal, és tetejét eperszemekkel díszítjük.
Lajos Mari hosszú évek alatt szerzett tapasztalataival segít eligazodni a befőzésben. Sok különleges receptet találunk az oldalon, gyönyörű fényképekkel, amelyek segítséget nyújtanak lépésről-lépésre az elkészítésben. Egészen különleges recepteket is kipróbálhatunk mint például a paradicsomlekvár vagy a narancslikőr, birsalmasajt. Érdekességeket és tanácsokat is kapunk a receptekhez. A kezdő- és a tapasztalt szakács is talál számára megfelelő receptet amit a gyönyörű fotók segítségével még könnyebben elkészíthetünk.
Nagyon törékeny, gyorsan megromlik, mégis... kevesen vannak, akik ne rajonganának ezért a mézédes, piros gyümölcsért. A legjobb frissen, mondjuk a reggeli müzlihez vagy csak úgy, uzsonnára egy kis tálkával, de süteményekbe is nagyon finom. Alacsony energiatartalmú, ráadásul sok C-, A- és B-vitamint tartalmaz, és rengeteg benne az antioxidáns, valamint a növényi rost. A népi gyógyászatban leveleit teának készítik, elsősorban ér és pórusösszehúzó, antibakterializáló hatása miatt. A legtöbb háziasszony málnaszörp és a málnalekvár formában őrzi meg a málnaaromát a hideg hónapokra. Állagát és ízét mélyhűtve is megőrzi. Levesként, édességekbe, de még salátákban is kitűnő. Málnás limonádé Egyszerű hideg málnaleves Kecskesajtos-málnás saláta Kakaós-mascarponés málnatorta Hideg túrógombóc málnaöntettel Joghurttorta málnával és mentával
Egy, érik a meggy... kezdhetnénk akár ezzel, a mindenki által ismert mondóka első sorával is e heti receptajánlónkat. Hiszen bármerre is visz utunk, a kertekben, piacon, boltban, úton-útfélen ez a kis piros, vidám gyümölcs mosolyog vissza ránk. A meggyszezon kellős közepén járunk, ezért most érdemes jól belakmározni, sütni-főzni belőle. Ha pedig igazán élelmesek vagyunk, akkor be is spájzoljuk, hisz számtalan variációja létezik a meggyeltevésnek, s így télvíz idején is élvezhetjük majd ezen nyáreleji gyümölcs savanykás-édeskés ízét. Meggyleves egyszerűen Meggyszósz húsok mellé Meggyes pite Meggyszörp Meggylekvár dióval
Házi készítésű, tartósítószer mentes receptek. Klasszikus és különleges ízesítésű lekvárok receptjei például, amiket reform zselésítőkkel, esetenként diabetikus édesítőkkel ízesítek. A receptek mellett megtanulhatod a dunsztolás, gőzölés fortélyait is. Egészséges finom receptek az egész családnak. receptek, amikben megtanulhatja hogyan lehet egészséges gyümölcsszörpöket készíteni. Ezek a receptek mind mind a sajátjaim, magam és családom rendszeresen esszük az így készült ételeket. Ez mind garancia arra, hogy kipróbáltak, és bizonyítottak.