Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Befőzés - Szörp receptek képes leírás - Befőzés - tartósítás, savanyítás.tlap.hu
részletek »

Befőzés - Szörp receptek - Befőzés - tartósítás, savanyítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: befozes.tlap.hu » Befőzés - Szörp receptek
Keresés
Találatok száma - 3 db
Bodzaszörp és bodzadzsem

Bodzaszörp és bodzadzsem

Erdőszélen, elvadult kertekben, útszéleken májusban bőven ontják jellegzetes illatukat a bodzacserjék hatalmas fehér, ernyős virágai. Gyerekkorunkban, vidéken és a kertvárosokban majd mindnyájan ismertük ezt a vadon élő növényt, hiszen ágaiból sípot készítettünk, virágait szörphöz, vagy gyógyteának gyűjtöttük, fekete bogyós termését pedig lekvár főzéshez, vagy a gyümölcsborok színezésére szedtük vesszőkosarakba. Szörpje nyáron lehűtve, vízzel hígítva kiváló üdítőital, dzsemje pedig télen a meghűléses betegségek legjobb gyógyszere. Aki teheti ma is éljen az alkalommal, és lepje meg - a természet ingyen kínálta ajándékából készült - egészséges üdítőitallal és még egészségesebb bodzadzsemmel családja tagjait.

Eperszörp és Bodzavirág szörp recept

Eperszörp és Bodzavirág szörp recept

A házi befőzés egyik nagy előnye, hogy az kerül a befőző fazékba, amit mi szeretnénk. Most amikor a szezonális gyümölcsök piaci ára elérik a legminimálisabb szintet, vagy a konyhakerttel rendelkezők ráuntak a szamócaevésre, neki kell nekifogni a télire való elspájzolásnak. Az otthoni szörpkészítés másik nagy előnye, hogy nem kell tartani a különböző profitnövelő csodaszerekkel való fel turbózástól. A saját készítésű itókába nem kerül állagjavító gumiféleség, természetazonos aroma, vagy hirtelen színű hupikék festék. A tartósítást is könnyen rá lehet bízni a fizikára, én sosem használok tartósítószert az eltevésekhez. A titok nagyon egyszerű, a még forrásban lévő jelen esetben szörpöt kell beletölteni a tisztára kimosott üvegekbe, majd azonnal jól lezárni a záró fedéllel, és fejre kell állítani öt percre. Ekkor a még az üveg száján és a fedél sarkaiban elbúvó parányi penészgombák is a hőségtől elpusztulnak. Az üvegben nem marad más csak a steril befőtt és a steril levegő. Így akár több évig is eltartható tartósítószer nélkül. Nem kell szárazdunsztba tenni, öt perc elteltével máris mehet a spájzba. Eperszörp és megydzsem recept

Rostos meggylé

Rostos meggylé

A rostos meggylé készítéséhez a cigánymeggy a legjobb, mert abból nyerhető a legtöbb lé. A rostos meggylé után maradt cigánymeggy húsát üvegekbe töltjük. Annyi levet hagyunk rajta, amennyi az üvegekben lévő gyümölcsöt ellepi. Édesítés nélkül, tartósítószerrel megszórva lekötjük, és azonnal a kamrába, a végleges helyére állítjuk. Süteményekhez, mártásokhoz kitűnő.

Tuti menü