Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Befőzés - tartósítás, savanyítás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Befőzés - tartósítás, savanyítás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: befozes.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 78 db
3 almás kedvenc recept

3 almás kedvenc recept

Bár nem csak három almás kedvencünk van, de ezek kiemelkednek a sorból. Szeretjük, mert különleges, egyedi, és könnyű elkészíteni! Most megkönnyítjük a dolgod, mert 3 nagyszerű receptet kínálunk számodra. Almafelfújt - Mézes diós sült alma - Tarte tatin

5 különleges eperlekvár házilag

5 különleges eperlekvár házilag

A műanyagízű, bolti változat helyett készítsd el a saját eperlekvárodat. Palacsintához, sütihez vagy sima keksszel is nagyon finom desszert lehet. Sok kezdő háziasszony fél a lekvárkészítéstől, és igen, lehet, hogy nem a legegyszerűbb dolog a konyhában, mégis megéri a belefeccölt energiát, hiszen nincs is jobb a házi lekvárnál. Ezernyi felhasználási módja mellett - szépen kicsinosítva - remek kis ajándék is lehet belőle. Az anyukák, anyósok, nagyik biztos értékelik, ha a tiédet is megkóstolhatják

5 különleges házi befőtt

5 különleges házi befőtt

Emlékszel még, milyen finomak voltak a nagyi befőttjei? Te se maradj le tőle, hiszen nem is olyan nagy ördöngösség a befőzés! Fakanálra fel! Csipkebogyó befőtt Bodzabefőtt Áfonyabefőtt Csere sznyebefőtt Körtebefőtt

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
5 különleges lekvár

5 különleges lekvár

Unod már a jól bevált, de unalmas lekvárokat? Íme néhány újítás, ami után még a nagymamád is megnyalná mind a tíz ujját Cseresznye-egres dzsem Ecetes szilvalekvár Narancsdzsem Sárgarépalek vár Áfonya-alma lekvár

A füstölés története

A füstölés története

Véget ért a disznóvágás, sonkák, oldalasok, szalonnák, kolbászok, májasok, disznósajtok további sorsukra várnak. A mai, mélyhűtővel ellátott világban nem okoz gondot a húsok eltarthatósága. De vajon amikor még nem volt hűtőszekrény, hogyan tartósították a disznóvágás termékeit. Az egyik legegyszerűbb mód, hogy a húst megsütik, majd olvasztott zsírral leöntik, így a levegőtől elzárva hónapokig eláll. Ilyen módon lehet a kolbászt is konzerválni. Sajnos ezzel a módszerrel már nemigen lehet találkozni, de állíthatom, hogy rendkívül finom, ám fogyókúrázni nem lehet vele. Egy másik eljárás a sózás, ezzel azonban csak szalonnát szoktak tartósítani. Amiről ma beszélni szeretnék, az a füstölés, a legrégebbi tartósítási. Ill. ízesítési eljárások egyike. A füstölés múltja olyan messzire nyúlik vissza, hogy feltalálójának nevét hiába is keresnénk a lexikonokban.

A legegyszerűbb és legfinomabb almás receptek

A legegyszerűbb és legfinomabb almás receptek

Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, bár mindenképpen csak a teljesen épeket tároljuk. A benne található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, ballasztanyagok igen jótékonyan hatnak a szervezetre. Bélfertőtlenítő: elpusztítja a baktériumokat, csökkenti a gyulladást. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el. Hasmenés elleni is szer: a reszelt almát kicsit állni hagyjuk, hogy megbarnuljon, és úgy fogyasztjuk. Immunerősítő: erősíti a szervezet ellenálló képességét. Általános erősítő: sok benne a C-vitamin és a vas. Koleszterin-szabályozó: segít leépíteni a "rossz" koleszterint, és javítja a "jó" termelődését. Mindennap együnk meg 1-2 almát, csomagoljuk iskolás gyermekeink tízóraijához is! A többiből pedig receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el. Almás falatok Szárított alma Aszalt alma télire Almakrémleves Berlini máj Alma pongyolában Ráksaláta ínyenceknek Káposztasaláta almával Almasaláta Joghurtos almakrém tejszínnel Almás piskóta Almatorta Alma-trükkök

A legvonzóbb epres desszert

A legvonzóbb epres desszert

Itt az eper szezon! Tedd a tavasz legcsodásabb gyümölcsének élményét felejthetetlenné ezzel a túrós eperkehellyel. Próbáld ki receptünket! Az eprekről távolítsd el a szárakat, és mosd meg őket óvatosan, folyó víz alatt. Hagyd lecsöpögni az epreket, majd tegyél félre 6-7 darabot, a többit pedig vágd félbe és szórd meg 2 evőkanál cukorral. Forgasd össze, majd letakarva hagyd állni negyed órát. Közben a túrót keverd el a tojás sárgájával, a másik 2 kanál cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. Fogj négy szép üvegpoharat vagy desszertes kelyhet, és rétegezd egymásra a krémet és az epret.

A tartósítószer-mentes lekvárok főzésének rejtelmei

A tartósítószer-mentes lekvárok főzésének rejtelmei

Sokak a befőzést idejétmúlt, időigényes és macerás dolognak tartják. De lehet, hogy megéri az időráfordítást. Cikkünkben a natúr befőzéshez szükséges legfontosabb tudnivalókat mutatjuk be. A legújabb háziasszonyi trendekben nem vagyok ugyan otthon, de szezononként elég 1-2 órát rászánnunk, és kamránk a tele lesz zamatos, valódi gyümölcsből, tartósítószer nélkül készült finomságokkal. Ez nem több, mint egy mozifilm hossza: igazán nem nagy áldozat. Mikor? Mit? Honnan? A befőzési szezon az első gyümölcsök megjelenésétől késő őszig tarthat: egyénenként eltérő annak függvényében, hogy kinek mikor teremnek kedvenc gyümölcsei, melyek ízét télire is szeretné megőrizni. A befőzéshez mindig idénygyümölcsöt vásároljunk, lehetőleg a szezon végén, mert ekkor zamatosabb és olcsóbb is!

Almás-szilvás-mustos befőtt

Almás-szilvás-mustos befőtt

A mustot felforraljuk a cukorral és a fűszerekkel. Ha már jól forr, beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott almát, és félbevágott, kimagozott szilvát. 2-3 percig főzzük - amíg a leve halvány rózsaszín lesz -, azután levesszük a tűzről, és a gyümölcsöt a levével együtt jól kimosott befőttesüvegekbe töltjük. A befőttek tetejére egy-egy csipet tartósítószert teszünk, majd az üvegeket lezárjuk. Egy nagyobb fazékba állítva 10-12 percig gőzöljük, azután a vízben hagyjuk kihűlni...

Hirdetés
Amit az aszalásról tudni kell

Amit az aszalásról tudni kell

Ha a tartósító technikák közül az aszalást választod, érdemes ezt a weboldalt átolvasni. Sok hasznos tanácsot találsz gyakorlatilag reklámmentesen ezen az oldalon az aszalás technológiájára, persze házi kivitelben.

Aszalt gyümölcs házilag

Aszalt gyümölcs házilag

Itt az őszi gyümölcsszezon - most készíts egészséges nassolnivalót télire! Segítünk a házi aszalás fortélyainak elsajátításában. A datolyát, fügét, mazsolát, áfonyát a legjobb készen megvásárolni, de a szilva, az alma és a barack aszalásával érdemes otthon is próbálkozni. Olcsóbb, ráadásul az alkotás öröme is hozzájárul a téli édességek finom ízéhez. Ha mogyorót, diót, mandulát keversz hozzá, máris kész a diákcsemege. Ajándéknak is kiváló!

Az 5 legjobb recept cseresznyéből

Az 5 legjobb recept cseresznyéből

A gyakran csak az istenek eledeleként emlegetett cseresznye ókori dicsfénye napjainkban sem halványult el: a piros, zamatos gyümölcs méltán nélkülözhetetlen alapanyaga - még ha csak néhány hét erejéig is - a nyár elejei ételeknek. Cseresznyéből sokféle ínyencséget készíthetsz. Lehet, gyümölcssaláta alkotórésze, tésztaféléket tölthetsz vagy süteményeket ízesíthetsz vele, kompótot készíthetsz belőle, befőttnek vagy lekvárként tartósíthatod. Igen finom csemege a kandírozott cseresznye, mag nélkül aszalva a mazsolát is helyettesítheti. Cukorban sűrűre főzve az arab világban is közismert desszert. Boros cseresznyeleves citromhabos galuskával Sült hús cseresznyés vöröskáposztával Cseresznyés sztrapacska Cseresznyés pite fahéjjal Cseresznyés szelet

Bagó Arnold András őstermelő

Bagó Arnold András őstermelő

Nagymamám és Anyósom receptjeit használom. A déligyümölcsön kívül szinte minden zöldséget és gyümölcsöt megtermelünk. A befőzés során nem használok semmilyen tartósítószert sem. Lekvároknál csak a cukor és a gyümölcs, illetve a zöldség keverékemben a zöldség és a só. A befőzési idényt a pitypang lekvárral kezdem és decemberben a kökénylekvárral fejezem be. Mivel mindig többet sikerült befőznöm, mint a négytagú család szükséglete, ezért a többlet ajándéknak is nagyon jó volt, karácsonyra, születésnapra, névnapra. Sok pozitív visszajelzést kaptam, ezért úgy döntöttem, belevágok...

Bazsalikomos és gyömbéres eperlekvár

Bazsalikomos és gyömbéres eperlekvár

A megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Tegyük egy lábasba, majd keverjük össze a zselírozó cukorral. Állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni, forrástól számított 3 perc múlva reszeljük bele a citromok héját, majd pár perc elteltével tegyük bele a csíkokra vágott bazsalikomlevelet is. Egyet forraljunk még rajta, majd tisztára mosott üvegekbe töltsük a forrásban lévő lekvárt. Azonnal zárjuk le, majd pár percre állítsuk fejre. Szárazdunsztban hűtsük ki...A gyömbéres eperlekvárhoz 1,5 kg eper, 0,5 kg zselírozó cukor és 100 g friss gyömbér szükséges.

Befőtt variációk a Jólkifőztem oldalról

Befőtt variációk a Jólkifőztem oldalról

Válogatott befőtt receptek a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Készítsd el otthon te is saját befőttedet, meglátod nem is olyan nehéz. Felejtsd el a boltban kaphatókat, és hozd össze saját kezűleg. Észre fogod venni, hogy nincs is nagyobb elismerés annál, mikor látod, hogy a vendégeid jó ízűen kóstolnak bele a frissen kinyitott üvegbe. Az oldalon található receptek jól érthető módon, lépésről lépésre taglalják az elkészítés menetét. Ráadásul elrontani se tudod, hiszen a képekről meggyőződhetsz, hogy minden a legnagyobb rendben halad.

Befőttek, kompótok, savanyúság receptek

Befőttek, kompótok, savanyúság receptek

Ha beteg embernek akarunk kedveskedni, vagy valami csemegét szeretnénk enni, mindjárt a befőttek jutnak eszünkbe. Befőttek, kompótok, savanyúság receptek gyűjteménye! Rengeteg befőtt recept. Kompót recept, savanyúságok készítése! Több száz recept, tartósított ételek!Ünnepi és mindennapjaink asztalára.

Befőzés Tartósítás Blog

Befőzés Tartósítás Blog

Unod már a gyári gumi ízeket? Ha igen akkor látogass el hozzánk és tanulj meg saját kezűleg befőzni. Válogass a nálunk fellelhető receptekből. Oldalunkon megpróbáltunk hagyományos recepteket felsorolni és mindezeket hagyományos módon elkészíteni. Recept kínálatunk folyamatosan bővül.

Tuti menü